Schoofs Orthopedie staat voor kwaliteit en service

Stompverzorging

Stompverzorging

Het verzorgen van de stomphuid is uitermate belangrijk wanneer een prothese gedragen wordt. Er kunnen dan ook veel huidproblemen vermeden worden door de stomp goed te verzorgen en enkele richtlijnen in acht te nemen. 

Zo wast u de stomp best 's avonds voor het slapen gaan zodat de huid voldoende tijd heeft om te drogen. Wanneer u de liner of prothese meteen zou aandoen kan er huidirritatie ontstaan of een infectie optreden. Was de stomp steeds met lauw water en een pH-neutrale zeep.

Tijdens het wassen van de stomp kan u deze tevens controleren op huidproblemen zoals blaren, wondjes, roodheid en drukplekken. Gebruik indien nodig een spiegel om de achterkant van de stomp te controleren, het is van groot belang dat dit goed in het oog gehouden wordt. Indien drukplekken of wondjes optreden neemt u steeds contact op met ons zodat de oorzaak aangepakt kan worden en deze problematiek vermeden kan worden.

Wij bieden de derma huidverzorgingslijn van Otto Bock aan voor het verzorgen en beschermen van de stomphuid. Deze producten bevatten de juiste samenstelling voor een optimale verzorging van de huid.